Dedications
Kees W. Herbie Hancock - Rockit Herbie Hancock - Rockit kan deze vandaag gedraaid worden voor 19.00 uur Samantha S. Aaron Mills - Secret Conspirancy (Lian July Remix) This song is dedicated to my dear dad, I love you! 😘 Jennifer S. Chemical Brothers - Galvanize (Remix) 🙀😜 I love your music! Please play my song for this afternoon

Regio Nieuws

Dorpshuis ‘t Knooppunt in Everdingen zoekt een nieuwe pachter: ‘Dit mag niet verdwijnen’

today28 februari 2024 614 10 3

Achtergrond
share close

Dorpshuis ‘t Knooppunt in Everdingen zoekt een nieuwe pachter: ‘Dit mag niet verdwijnen’

EVERDINGEN • De pachter van Dorpshuis ’t Knooppunt in Everdingen stopt er per 1 april mee. De zoektocht naar een nieuwe kandidaat ziet er relatief rooskleurig uit. Maar om het voortbestaan te verzekeren moet één belangrijk aspect aangepakt worden: de verduurzaming.

In september van afgelopen jaar werd een nieuw bestuur gevormd. De groep is enthousiast aan de slag gegaan. Maar ’t Knooppunt is verouderd. En hoewel het pand recentelijk opgeknapt is en er met dank aan sponsors heel hard gewerkt is aan de inrichting, heeft het pand een flinke achterstand wat betreft verduurzaming. Door die achterstand stegen de energiekosten vanaf 2022 de pan uit.

Zorgen maken
Het bestuur maakt zich zorgen over de verduurzaming, en hoe moeilijk het daardoor wordt om een nieuwe pachter te vinden. “We spreken de gemeente regelmatig en zij doen hun uiterste best, maar voorlopig is het verduurzamingsprobleem nog niet opgelost. Dit dorpshuis kan prima blijven draaien als het maar verduurzaamd wordt, daar zitten de kosten in.”

Het gebouw is nog niet volledig geïsoleerd, maar ook is niet duidelijk wie wat betaalt. De school, de winkel, de gymzaal en het dorpshuis zijn in theorie één heel groot pand. Hoe die verdeling van energiekosten er nu echt uitziet, is niet helemaal duidelijk.

Toch kon de gemeente al het één en ander betekenen. Er is al veel opgepakt wat betreft het achterstallig onderhoud en momenteel wordt er hard gewerkt aan het oplossen van de lekkages en de inplanting van het terras

Kan en mag niet verdwijnen
Dorpshuis ’t Knooppunt is dé plek van sociaal verkeer en saamhorigheid, als huiskamer voor de Everdingse verenigingen en bewoners. Inwoners kunnen er vergaderen, verpozen en eten en drinken. “Dat kan niet verdwijnen. Sterker nog, dat mág niet verdwijnen. Waar moeten al die verenigingen heen als ze geen gebruik meer kunnen maken van deze ruimte? We doen hier zo veel meer dan darten en een patatje eten, al hechten mensen zelfs daar ontzettend veel waarde aan.”

Daarom roept het bestuur op: zorg dat ’t Knooppunt blijft bestaan! “Of het nu door middel van sponsoren of inzamelingsacties is, we hopen het geld te krijgen om dit pand te verduurzamen en zo dé ontmoetingsplek van Everdingen te blijven. We hebben alle motivatie om ons bestaan voort te zetten, maar hebben de middelen op dit moment simpelweg nog niet.”

Twee eventuele pachters gevonden
Op een Facebook-oproep van het bestuur voor een nieuwe pachter, kwamen dezelfde week al twee aanmeldingen binnen. Dat biedt perspectief. “Maar als we geen pachter vinden per 1 april, proberen we het dorpshuis met bestuursleden en vrijwilligers open te houden. Hoe lang we dat volhouden, is onzeker. Dus het wordt echt spannend.”

Bron: Het Kontakt

 

Geschreven door Guust

Rate it

CONTACTS

ABOUT

Sunglow Radio het station dat programma’s maakt uit de mooiste vestingstad van nederland. Met de mooiste hits van heden en verleden maar ook de hits van nu komen 24/7 bij je voorbij.

0%